La revista Sur a la Biblioteca de Lletres

La biblioteca ha adquirit una bona part de la revista Sur,  amb la intenció de completar la col·lecció en la seva totalitat durant l’any en curs.

El terme Sur representa tant a la revista literària argentina fundada per Victoria Ocampo (el nom de la revista fou suggerit per l’escriptor espanyol, Ortega y Gasset, amic de l’escriptora) , com a l’editorial del mateix nom que va aparèixer dos anys després, també fundada per l’escriptora argentina.

sur2.gif

El primer número de la revista Sur va aparèixer al 1931 amb la intenció de ser un pont cultural amb l’exterior, ja que va mantenir als intel·lectuals argentins relacionats amb la vida quotidiana d’Europa i dels Estats Units, alhora que feia difusió de l’obra d’escriptors argentins o hispanoamericans en altres parts del món.
La revista va gaudir de la participació d’autors de gran prestigi com: Jorge Luis Borges, Adolfo Bioy Casares, José Ortega y Gasset, Ramón Gómez de la Serna, Eduardo Mallea, Octavio Paz, etc.

Va tenir gran importància com a vehicle de coneixement literari gràcies a la seva tasca de traducció de textos, cosa que va provocar que molts autors s’apropessin a les obres contemporànies d’importància.

El primer número de la revista va sortir l’any 1931 i l’últim es va publicar al 1992. En aquest primer número podreu gaudir de la carta presentada com a introducció a la revista, que va escriure la directora a l’escriptor Waldo Franck:

“…Yo pensaba que si América es joven, el mundo no lo es y que nuestro continente se parece a esos niños cuya infancia se marchita de vivir siempre entre adultos. América no cree ya en los cuentos de hadas, pero lleva en sí la eterna necesidad que los hizo nacer. Como necesita creer en ellos acabará por inventarlos nuevo. Y ése será el milagro…”

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Avisos de la biblioteca, Ressenyes, Revistes i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s