El recurs de la setmana : CSIC-ISOC

csic.gif

El Consejo Superior de Investigaciones Científicas produeix les bases de dades de ciència i tecnologia (ICYT), medicina (IME) i de ciències humanes i socials (ISOC), consultables totes sobre el mateix portal del CSIC.

Com a recurs d’aquesta setmana us presentem la base de dades:

 ISOC- Ciencias Sociales y Humanidades

Què és?

Base de dades bibliogràfica que recull referències d’articles publicats a revistes espanyoles de l’àmbit de les ciències socials i les humanitats.

Per a què em pot ser útil?

Al cobrir la majoria de publicacions de tipus acadèmic publicades a Espanya, us facilita el trobar informació de recerca majoritàriament en castellà, però també en català (i altres llengües), omplint en molts casos un buit per l’escassetat de bases de dades que cobreixin les publicacions del nostre àmbit geogràfic i cultural.

Aquesta base de dades dóna moltes opcions de cerca: simple, per camps, per índexs o amb comandaments. En alguns casos hi ha disponible l’article en versió electrònica :

Per exemple, d’aquesta llista d’uns resultats de cerca, pels dos primers registres i el darrer (corresponents a les revistes Scripta nova i Quaderns-e de l’ICA), assenyalats amb el símbol enlinia.gif se’ns ofereix l’opció d’accedir al text complet dels articles. De la resta, hauríem de consultar el nostre catàleg i veure si tenim les publicacions a la biblioteca en versió impresa o electrònica:

llista.gif
 

Quin és el seu abast temàtic?

Apart de lingüística i literatura, cobreix : antropologia, arqueologia, belles arts, biblioteconomia i documentació, ciències polítiques, dret, economia, educació, filosofia, geografia, història, psicologia, sociologia, urbanisme i Amèrica Llatina.
Cobreix des de 1975 fins a l’actualitat, amb una actualització, en principi, diària.

Voleu més informació?

Pàgina d’ajuda de la base de dades, amb instruccions per a les diferents opcions de cerca.

Entrar a consultar CSIC-ISOC
Accés restringit a membres de la UB

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades, El Recurs de la setmana, Lingüística i llengües, Literatura, Recursos electrònics, Referència i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s