Quan es venen biblioteques privades

Hi ha qui diu que és un bon moment pel col·leccionisme bibliogràfic, sempre i quan els llibres tinguin els elements clàssics que els fan únics o gairebé únics: raresa, originalitat, qualitat, etc.

Per a tota la resta,  el futur és ben incert. Sovint, moltes biblioteques privades que han perdut els seus gestors i propietaris, acaben venudes com a paper per reciclar, davant d’un mercat que menysprea el valor personal d’aquells llibres i revistes.

devoto.gifEl diari El Pais, parla de la sortida a subhasta pública de la Biblioteca Devoto-Valle Inclan, que pertanyia a Daniel Devoto, insigne intel·lectual casat amb Mariquiña, filla de Valle-Inclán.

No tractem de fer publicitat de la subhasta d’un fons únic (primeres edicions, manuscrits, autògrafs…); es tracta evidenciar que davant de col·leccions com aquestes algú ha de jugar la seva carta, en aquest cas l’estat, o els corresponents governs locals, per tal de garantir l’accés públic i de preservar aquest tipus de patrimoni cultural.

La nostra biblioteca té entre magnífiques col·leccions privades fruit de donatius particulars que l’ han enriquida moltíssim (Cirac, Grewe, Vallicrosa, Ginés). Hem d’aplicar però, uns criteris mínims de qualitat que s’apliquen a totes les biblioteques de la UB.

Podeu consultar els criteris de donació a la web del CRAI : http://www.bib.ub.edu/crai/donacions/

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura, Notícies culturals i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s