On trobar ressenyes de llibres

shelves.gifCompartim amb vosaltres els nostres llocs favorits per a localitzar ressenyes de llibres. Deixem de banda les webs socials dedicades al món del llibre, que ja vam tractar en una altra entrada.

Els suplements dels diaris

Per suposat, els tradicionals suplements culturals de diaris, continuen sent una font valuosa per llegir ressenyes d’actualitat i de qualitat, Babelia i el Quadern de El Pais, El Cultural de El Mundo, el Culturas de La Vanguardia o Cultura de l’Avui, son bones mostres d’espais dedicats als llibres dins de la premsa nacional.

A nivell internacional, tenim molts bons exemples suplements de diaris amb espais dedicats al món lector : Guardian Unlimited Books, The New York Times Book Review, Times Literary Supplement (disponible també en versió impresa a la Biblioteca), Voice Literary Supplement,Washington Post Book World.
En francès podeu llegir-ne al suplement de Le Figaro, Madame Figaro.

Els “Best sellers”

Si us agrada estar al dia dels llibres més venuts, apart de les llistes publicades a la premsa nacional, a nivell internacional podeu consultar llistes de bestsellers a : NY Times o USA Today. Com a recull històric tenim els Top Ten Bestsellers 1900 – 1995.

Revistes especialitzades

Les revistes especialitzades com Que Leer? i Leer a nivell espanyol (ambdues disponibles en versió impresa a la Biblioteca) o Publishers Weekly, Bookforum i The New York Review of Books són excel·lents publicacions per mantenir-vos informats.
Les publicacions franceses Lire, Le Magazine littéraire, i l’alemanya Literaturen, us aproparan a l’ambient literari més europeu.

Webs – Bases de dades – Catàlegs de biblioteques

Existeixen webs especialitzades en crítiques, com la secció de llibres de Metacritic, que té una secció de llibres amb enllaços a les publicades als principals mitjans. Altres serien, BookPage o BookSpot. L’espai The Complete review,  compila crítiques publicades a diaris i llocs especialitzats a nivell internacional, apart de donar enllaços i informació sobre els autors.

Les bases de dades són sempre un bon recurs. Podem consultar bases de dades literàries, per exemple, les ja ressenyades al nostre bloc: ABELL, MLA o la Bibliografia de la literatura española.

I per acabar, els catàlegs de biblioteques poden donar cada cop més, un valor afegit als seus catàlegs, oferint enllaços a un resum o ressenya, a informació biogràfica sobre l’autor o a extractes de l’obra. Vegeu-ne un exemple del catàleg de la Library of Congress :

lc.gif

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada ha esta publicada en Literatura, Recursos web, Referència, Ressenyes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a On trobar ressenyes de llibres

  1. Retroenllaç: Blogs de llibres i crítica literària « Baudelairianismes

  2. Retroenllaç: Adreces sobre llibres i crítica literària. « Baudelairianismes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s