Clàssics grecs i llatins a Google

gfbm.gif

No volíem acabar la setmana sense comentar la notícia de l’acord entre Google i la Fundació Bernat Metge  de posar a la xarxa la seva col·lecció de clàssics grecs i llatins traduïts al català. De fet, hem trobat informació a un parell de blogs (unquepassava, el blog del futuro del libro) que sobre aquest acord trobàvem a faltar als principals diaris i altres mitjans. Per exemple el fet no esmentat que a Google es poden visualitzar només parts de cada llibre (limited preview).

Estem a favor de posar a la disposició de tothom (i no necessàriament via Google) el patrimoni cultural que amaguen col·leccions com aquesta. Mentre això no sigui del tot possible, sempre teniu el consol de poder venir a la biblioteca i consultar la totalitat de la col·lecció Bernat Metge en el marc singular de les nostres sales de lectura.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Llibres electrònics i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Clàssics grecs i llatins a Google

 1. Ramon Costa ha dit:

  Cóm es fa per accedir a la col·lecció Bernat Metge a través de Google. He provat i no surt enlloc.
  Gràcies
  Ramon Costa

 2. Turiel ha dit:

  Ramon,

  pots fer-lo des de la mateixa Fundació com diu la nota al Bloc de Lletres o directament des de “Google book search” (http://books.google.com/). Prova simplement introduint les paraules “Bernat Metge”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s