2666 de Roberto Bolaño

Encara que no acostumem a ressenyar estrenes teatrals, no ens hem pogut estar de recomanar-vos aquesta, que desprès d’estrenar-se al passat Festival Grec, ara torna al Teatre Lliure.

2666.gifFins el 25 de novembre tenim ocasió encara de veure l’adaptació teatral de 2666, la novel·la pòstuma de l’autor xilè Roberto Bolaño. Una obra de més de mil pàgines que es converteix en una representació de cinc hores.

Quan va morir l’any 2003, Roberto Bolaño escrivia simultàniament cinc novel·les. 2666anagrama.gifAquestes obres pòstumes es van publicar, amb el títol de 2666 , com una única novel·la, que Àlex Rigola i Pablo Ley han convertit en espectacle teatral. Les moltes històries que formen part de la trama convergeixen a Santa Teresa, una localitat mexicana clarament inspirada en Ciudad Juárez, on des de fa anys es produeixen misteriosos assassinats de dones. Una ciutat que sembla resumir el pitjor de la història de l’evolució humana, que és la protagonista d’aquesta novel·la de compromís. Entre l’humor i l’horror, el muntatge és tant una indagació sobre el mal com una repassada a tot el segle XX.

Novel·lista i poeta, Bolaño va néixer a Xile però era mexicà d’adopció. El 1977 es va instal·lar a Catalunya, on va escriure obres com Los detectives salvajes i El gaucho insufrible. Amb 2666 va obtenir, pòstumament, el premi Salambó 2004.” [telentrada.com]

En aquest document trobareu tota la informació sobre la present adaptació teatral, reculls de premsa, imatges, documents i entrevistes que no faran més que engrandir-vos les ganes d’anar al Lliure i gaudir-ne plenament.

Més sobre Roberto Bolaño? Consulteu aquests llibres de la secció d’hispàniques de la Biblioteca :

Jornadas Homenaje Roberto Bolaño, 1953-2003 : simposio Internacional. Barcelona : ICCI, Casa Amèrica a Catalunya, 2005.

-Herralde, Jorge. Para Roberto Bolaño. Barcelona : Acantilado, 2005.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats culturals, Literatura, Ressenyes i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 2666 de Roberto Bolaño

  1. Montse ha dit:

    Jo hi vaig anar fa poc i les cinc hores passen volant però un no deixa de preguntar-se si era necessari fer aquesta adaptació que s’aguanta més pel propi text (i aleshores pot ser millor llegir-lo) que per la posada en escena. Tot i això no deixa de ser una experiència veure a l’escenari la cadira de rodes de Morini o altres elements que fan que allò llegit es materialitzi fora d’un mateix. Hi ha algunes interpretacions genials i d’altres no tant, però hagués estat fantàstic oxigenar una mica el panorama teatral amb actors mexicans fent de mexicans… i així de pas podem veure de tant en tant algú que no surti a tv3!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s