Llibres de l’aparador de novetats

bramon.gifBramon, Dolors. Ser dona i musulmana. Barcelona : Cruilla; Fundacio Joan Maragall, 2007.

La condició de les dones en les societats islàmiques és una de les qüestions que més ha interessat i escandalitzat als homes i dones de les societats occidentals. Hi ha molts tòpics, prejudicis i buits en la percepció que tenim d’aquesta qüestió, i sovint ens arriben només aquells aspectes més polèmics; sens dubte, aquest desconeixement allunya tradicions i alimenta les crítiques i el rebuig. Aquest llibre se centra en examinar quina és i ha estat el lloc i la situació de les dones en les diferents tradicions islàmiques. L’estudi de Dolors Bramon presenta i reflexiona sobre aspectes molt diversos de les desigualtats entre homes i dones segons l’islam (desigualtats fisiològiques, socials i externes a islam però que hi tenen incidència) i mostra com influeixen i marquen la seva vida quotidiana. Inclou un glossari de termes i una extensa sobre l’islam i sobre la condició que hi tenen les dones. [Text de contraportada]

maquiavel.gifMaquiavelo, Nicolás. Epistolario privado: las cartas que nos desvelan el pensamiento y la personalidad de uno de los intelectuales más importantes del Renacimiento. Edición y traducción Juan Manuel Forte. Madrid : Esfera de los Libros, 2007.
Recull exhaustiu de la correspondència privada del florentí Nicolás Maquiavelo (1469-1527). L’il·lustre intel·lectual renaixentista (conegut sobretot per la seva obra El Príncep) va relacionar-se i intercanviar nombroses cartes amb els seus amics Francesco Vettori (ambaixador de Roma) i Francesco Guicciardini, historiador i polític. Aquesta edició les recull amb una nova traducció a càrrec de Juan Manuel Forte, professor en la Facultad de Filosofía de la Universidad Complutense de Madrid i expert en el personatge i en la seva època.

khadra.gifKhadra, Yasmina, Les Sirenes de Bagdad. Barcelona : Edicions 62, 2007.
Com pot un jove beduí acabar convertint-se en un fanàtic? Kafr Karam és poblet tranquil, perdut enmig del desert iraquià, que viu al marge de la història. De la guerra amb els nord-americans, que ha convertit Bagdad en un infern de sang i fetge, tan sols n’arriben ecos llunyans. Fins que un maleït dia la violència i l’estupor irrompen amb cruesa: “El meu pare va caure d’esquena, amb la seva miserable samarreta sobre la cara, la panxa descarnada, arrugada, grisenca com la d’un peix mort… i vaig veure allò que un fill digne i respectable, allò que un beduí autèntic no ha de veure mai de la vida…” ;
Amb un estil fluid i brillant i una magnífica habilitat per copsar la psicologia dels personatges, Yasmina Khadra explora d’una manera tràgicament convincent la realitat del món àrab actual i el conflicte i les relacions que oposen Orient i Occident. [Text de contraportada]

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura, Ressenyes i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s