Narcís Oller, Artur Bladé i Joan Puig i Ferreter

Atenció a les interessants novetats 2008 de Cossetània edicions:

Continuen amb la publicació de l’obra completa de l’Artur Bladé i Desumvila amb els volums 3 i 4 (Cicle de la terra natal II, Cicle de les biografies I).

Inauguren amb Croquis del natural de Narcís Oller, la Biblioteca Narcís Oller.
croquis.gifRosa Cabré, professora de Filologia Catalana de la UB comentava a la presentació de Croquis del natural (recollit a http://premsacossetania.blogspot.com/) :

“amb la publicació d’aquesta obra, Oller trenca amb la trajectòria d’escriure en castellà. A més, si fins llavors la literatura catalana tractava sobre les classes rurals i pagesos, Oller es desvia d’aquesta tendència per tractar, en les seves obres, les classes cultes que eren precisament les urbanes”. Segons l’estudiosa d’Oller, “la importància de Croquis del natural és que fins llavors la literatura era romàntica i costumista i aquesta obra, no és ni una cosa ni l’altra, sinó que el que busca és reflectir la veritat”. “És un llibre unitari que parla de modernitat, de ciutats, de formes de vida humana i que en definitiva, se separa de tot el que hi havia hagut fins aleshores”.

home.gifLa col·lecció Biblioteca de Tots Colors, col·lecció dedicada als clàssics de la literatura catalana ve a sumar-se a les anteriors i arrenca amb una selecció de contes de Joan Puig i Ferreter, L’home que tenia més vida i altres relats, prologada per Guillem-Jordi Graells, qui digué que Puig i Ferrater “va ser un dels escriptors catalans més importants de la primera meitat del segle XX”. El volum que s’acaba d’editar “és un material que pràcticament només coneixien els estudiosos i aplega les seves primeres narracions i les que va fer en la seva joventut”.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura, Notícies culturals i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s