Petita tria de l’aparador de novetats

CASSANY, Daniel. Esmolar l’eina: guia de redacció per a professionals. Barcelona: Empúries, 2007.
Dominar l’escriptura és essencial en la societat lletrada en què vivim. Redactar és molt més que transmetre dades: escrivint s’elabora el coneixement, es construeix la identitat de l’autor, s’escull el lector, s’exerceix el poder, s’organitza el món… Que contundent, delicat o resolutiu pot ser el discurs si s’usa amb perspicàcia! I, en canvi, que barroer, confús i irritant arriba a ser quan un és maldestre!
Fa anys Daniel Cassany va posar La cuina de l’escriptura a l’abast de tots aquells interessats en l’escriptura per ensenyar-los l’abc de l’art d’escriure. Ara, amb el llibre que teniu a les mans, Cassany es dirigeix als més iniciats per ensenyar-los com poden esmolar l’eina encara més. Autors, editors, supervisors i lectors trobaran aquí nous criteris per complir les seves tasques amb més satisfacció i maduresa.
[Text de la contraportada]

WILSON, Edward O. Consilience: la unidad del conocimiento. Barcelona: Círculo de Lectores, 1999.

El profesor Edward O. Wilson, galardonado dos veces con el premio Pulitzer y pionero de la sociobiología, traspasa con este libro los límites del pensamiento convencional. El autor defiende que es posible y necesario superar la división entre las ciencias humanas, naturales y sociales. La unidad del conocimiento, la búsqueda de la confluencia -consilience, según el térmmino intraducible utilizado por el autor- de las distintas ramas del saber, se erige como objetivo fundamental para el futuro de la ciencia.
[Text de la contraportada]

BAUDELAIRE, Charles. Les Flors del mal : text de 1861 ; Charles Baudelaire ; presentació, traducció i notes de Jordi Llovet. Barcelona: Ed. 62, 2007.


Primera edició íntegra en català [Jordi Llovet, premi Ciutat de Barcelona de traducció en català per “Les flors del mal”], en el 150 aniversari de la primera edició del poemari més influent de l’era moderna.

La lectura de les flors del mal, clau de volta de la literatura universal i fonament de la poesia moderna, és una experiència absorbent i trasbalsadora. Cap altre llibre de versos no ha exercit una fascinació més gran ni una influència més decisiva en l’orientació històrica de la poesia. La nova sensibilitat i les ambivalències de l’home en la societat urbana dels temps moderns tenen en Les flors del mal el seu reflex més poderós.
[Text de la contraportada]

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Lingüística i llengües, Literatura, Ressenyes i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s