Exposició de tardor: donació Josep Manyé i Vendrell

Fa alguns mesos us parlàvem d’una primera donació a Lletres de la biblioteca privada del Sr. Josep Manyé i Vendrell feta per la seva vídua, la Sra. Mercè Boix, professora jubilada de la Facultat de Formació del Professorat de la UB.

Ara us podem dir que gran part d’aquest segon i definitiu lliurament es troba ja introduït al nostre catàleg. Per aquest motiu us hem preparat una petita mostra bibliogràfica provinent d’aquest fons que trobareu exposada a les vitrines d’entrada a la biblioteca.

En mirar els títols hi veurem reflectit no solament tota la trajectòria professional i social del Sr. Manyé sinó també el temps que li va tocar viure: la II República, la Guerra Civil i l’exili, amb una excel·lent representació d’edicions de l’exili literari a Paris, Buenos Aires, Mèxic, Londres, etc.

També s’hi troben algunes magnífiques primeres edicions del S. XIX i principis del XX, història i cultura de la Gran Bretanya, literatura francesa i anglesa, relacions bilaterals i intercanvis culturals entre Anglaterra i Espanya , etc.

Si bé és cert que gairebé la totalitat del fons es troba a Lletres, pel seu abast temàtic un bona selecció de títols estan al Pavelló de la República i a Filosofia, Geografia i Història i en menor proporció a altres Biblioteques de la UB, com a Física i Química o al Campus Mundet.

Des d’aquí volem agrair a la Dra. Boix l’haver pensat que Lletres era un bon lloc per difondre aquesta col·lecció i sobre tot gràcies al Sr. Josep Manyé per haver cuidat i col·leccionat aquests llibres, ara recuperats per a tothom que els vulgui consultar.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Avisos de la biblioteca, Exposicions, Lingüística i llengües, Literatura i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s