Destaquem: El dia revolt. Literatura catalana de l’exili

El dia revoltGuillamon, Julià. El dia revolt : literatura catalana de l’exili. Barcelona: Empúries , 2008. (Amb un disc d’acompanyament que inclou el poema ‘El dia revolt‘ recitat pel seu autor, Josep Carner).

‘El dia revolt: literatura catalana de l’exili’ recull quaranta-dues entrevistes amb els fills de l’exili català de 1939, realitzades per Julià Guillamon entre el 2005 i el 2008 a Catalunya, França i diferents països de l’Amèrica Central i del Sud.
Al llarg dels reportatges se’ns ofereix una visió polièdrica i molt personal de l’exili: cadascun dels entrevistats rememora les seves vivències i el reflex que hi van tenir a la literatura, i també s’hi reuneixen més de cinc-centes imatges d’àlbums i arxius familiars que mostren com ho van viure, de manera que amb aquest plus de complicitat podem aventurar-nos en la seva intimitat i conèixer-los molt de prop.

‘El dia revolt’ s’ha desenvolupat en paral·lel a l’exposició ‘Literatures de l’exili’, que es va presentar l’octubre del 2005 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i que, entre desembre del 2006 i febrer del 2008, ha itinerat per alguns països d’Amèrica.

El programa del canal 33 Millennium va entrevistar Julià Guillamon en el seu programa del dissabte 31 de gener: Els amics perduts. Literatura de l’exili. Entre la resta de convidats hi eren els professors de la UB Jordi Gràcia (catedràtic de literatura espanyola contemporània) i Tessa Calders (professora del departament de Filologia Semítica), filla de Pere Calders i Rosa Artís.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura, Ressenyes i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Destaquem: El dia revolt. Literatura catalana de l’exili

 1. puigmalet ha dit:

  I a la pagina 46 hi ha una pipa més cèlebre que la de Magritte.

  Una bona edició per a un bon llibre.

 2. puigmalet ha dit:

  I a la p. 46 hi ha una pipa més cèlebre que la de Magritte.

  Una bona edició per a un bon llibre.

 3. blocdelletres ha dit:

  Destapem la intriga. Puigmalet es refereix a la ‘cèlebre’ pipa de Pompeu Fabra. Ja ens ho podíem imaginar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s