Certamen literari Antoni Vilanova

La cerimònia d’entrega de premis del III Certamen Literari Antoni Vilanova es va haver d’aplaçar pel tancament de l’Edifici Històric. Finalment se celebrarà el 5 de maig a les 19h. a la Capella de la Facultat. Hi assistiran Ana Mª Matute y José Corredor-Matheos.

En ocasió d’aquesta cerimònia, la biblioteca us ofereix una petita mostra del Fons Antoni Vilanova exposada a les vitrines d’entrada a la Biblioteca.

Mostra Vilanova

Els llibres triats són només alguns exemples de primeres edicions de literatura catalana (Marià Manent, Carles Soldevila, Joan Fuster, Josep Pla, Josep Carner…) i castellana (B. Pérez Galdós, F. Garcia Lorca, E. Pardo Bazán, G. Torrente Ballester…), part d’un fons molt valuós, com explicava el catedràtic de Literatura Espanyola Adolfo Sotelo a la notícia sobre la donació de la biblioteca del professor Vilanova a la UB:

«Es tracta d’una biblioteca polièdrica, que parla de la riquesa i la personalitat intel·lectual del professor Vilanova. Segurament, poques biblioteques privades barcelonines reflecteixen amb tanta varietat i intensitat els gustos d’un humanista del segle xx. Per aquesta raó, el professor Vilanova no volia que la seva biblioteca es disgregués i n’ha fet donació a la UB»

De moment són més de 2.500 els títols processats per la biblioteca que ja podeu consultar. Més endavant, quan una bona part de les més de 20.000 obres que formen el Fons Vilanova estiguin disponibles, es farà una gran mostra especialment de fons antic, rar i de la llarguíssima llista d’autògrafs i dedicatòries que formen la col·lecció.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Literatura i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s