Repte per l’estiu: Infinite Jest

El repte, proposat des del web Infinite summer, consisteix en llegir-se el llibre Infinite Jest (La Broma infinita) de David Foster Wallace durant aquest estiu, en concret del 21 de juny al 22 de setembre.

Infinite jestDes d’Infinite summer conviden a tothom a participar. Per començar, el web presenta quatre escriptors que es llegeixen per primer cop el llibre, i que exerciran al mateix temps de guies; aquests aniran publicant setmanalment el seu progrés i hi abocaran les seves reflexions sobre la part llegida, amb la voluntat de generar moltes converses al fòrum.

Què podem esperar de la lectura d’Infinite Jest? Vegeu alguns exemples de que es diu i deduireu que el repte pot resultar no ser tan senzill com aparenta:

“… Wallace no és un autor fàcil i la monumental The Infinite Jest n’és un bona mostra: es tracta d’un experiment metaliterari llarguíssim i inclassificable, estrany, complex, al·legòric i farcit d’ironia, capaç tant de provocar un rebuig immediat com d’enganxar-te i no deixar-te anar fins l’última de les seves 1.200 pàgines, complementades amb gairebé 200 notes al peu.” Josep M. Contijoch. ‘David Foster Wallace: L’ànima turmentada d’Amèrica’. La Finestra Digital (15 de desembre, 2008).

“Publicada cuando el autor contaba 33 años de edad y ambientada en EE UU en torno al año 2025, La broma infinita propicia el entrecruzamiento de una portentosa diversidad de registros: de la trigonometría al tenis, pasando por las drogas, la estética grunge, la filosofía, y el cine. Por medio de un lenguaje en estado permanente de incandescencia, la novela lleva a cabo una sátira despiadada de nuestro tiempo, a la vez que un conmovedor escrutinio de la soledad del individuo.” Eduardo Lago. ‘David Foster Wallace, el mejor cronista del malestar de EE UU’. El País (15 de setembre, 2008).

Si algú s’anima, a la biblioteca en tenim un exemplar en anglès. I podeu trobar aquesta obra en castellà, i altres llibres de David Foster Wallace al CBUC.

Enllaços:

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura, Recursos web i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s