L’exili republicà

Amb motiu de la del 70è aniversari de la diàspora republicana, la Biblioteca del Pavelló de la República presenta una sèrie de recursos sobre l’exili elaborats a partir dels seus fons documentals. Es poden accedir des la pàgina: Commemoració del 70è aniversari de la diàspora republicana.

Jocs Florals

Per mantenir-vos informats sobre el fons i les activitats d’aquesta biblioteca, especialitzada en història contemporània d’Espanya i Catalunya (especialment en els períodes de la Segona República, Guerra Civil, Exili, Franquisme i Transició), res millor que seguir el seu Bloc del Pavelló de la República.

I seguint amb el tema de l’exili, encara som a temps (només fins el diumenge 21 de juny) de visitar l’exposició “Literatures de l’exili. Retorn a Catalunya” al Palau Moja (Portaferrissa, 1-3, Barcelona):

“L’exposició ens presenta la vivència d’aquests exiliats en una Europa sacsejada per la Segona Guerra Mundial i reconstrueix la relació amb els països d’acollida, a l’altre costat de l’Atlàntic, en una experiència que enfronta la literatura catalana amb els grans temes de la pèrdua de la identitat, de l’«altre» i de la vida a les grans metròpolis contemporànies.”

Alguns llibres al catàleg de la biblioteca sobre la literatura catalana de l’exili:

  • GUILLAMON, Julià. Literatures de l’exili. Barcelona : Centre de Cultura Contemporània de Barcelona : Institut d’Edicions de la Diputació de Barcelona, 2005.

Altres enllaços d’interès:

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Literatura, Recursos web i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s