Mostra de fullets de teatre popular català

Fullets Teatre

A partir del 29 de juny i fins al setembre, les vitrines de la Biblioteca de Lletres exposen una selecció de fullets de teatre popular català, que pertanyen al nostre fons format per 1.403 impresos teatrals, majoritàriament ingressats entre 1890 i 1920 com a exemplars per al Registro de la Propiedad Intelectual, habitualment amb la signatura de l’autor a la portada.

Com es pot veure a la selecció triada, aquest fons és prou representatiu de la producció teatral que tenia èxit popular a les acaballes del segle XIX i principis del XX, definint tot plegat un gènere: peces escèniques (monólech en un acte, drama en dos quadros, quadro de costums, humorada en un acte, farsa ingènua, juguet cómich-satírich, dialegs frevols, revista cómico-lírica, etc.) generalment de durada curta (un o dos actes, o quadres), de temàtica prou lleugera (marits i mullers, nits de noces, nuvis sols a casa, la part del darrera de ca la modista, senyores soles, venjances de marits ofesos, etc.), i en paraules de Serafí Pitarra: “…en català del que ara es parla…”.

Aquest fons, convenientment catalogat, es pot consultar a la nostra biblioteca, sota les signatures F-7000 fins a la F-8403.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Literatura i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Mostra de fullets de teatre popular català

  1. Retroenllaç: Mostra de fullets de teatre popular català a l’Edifici Històric de la UB « Bloc de la Biblioteca del Pavelló de la República

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s