Enllaços destacats

Glossari de Glossaris: Presentat per l’editorial Barcino, aplega els índexs que contenen els volums editats fins ara per ‘Els Nostres Clàssics’. De la presentació:  “El resultat serà un gran repertori lèxic de la llengua antiga. Aquesta eina, juntament amb altres obres lexicogràfiques, com ara el Diccionari català-valencià-balear, el “Diccionari Aguiló”, el Diccionario Balari i el Vocabulari del català medieval de Lluís Faraudo de Saint-Germain, pot augmentar extraordinàriament el coneixement del lèxic de l’època.”

♦ David Skinner. “Ain’t That the Truth. Webster’s Third: The Most Controversial Dictionary in the English Language”. Humanities (30, núm. 4, 2009). Comentari sobre la controvertida tercera edició (1961) del diccionari Webster’s de la llengua anglesa que encara quaranta anys després d’haver-se publicat ha continuat rebent atacs. Analitza la posició d’un dels seus crítics més il·lustres, l’escriptor David Foster Wallace, que ja mostrava al seu llibre Infinit Jest interès en la lexicografia, per exemple quan un dels seus personatges afirma haver-se memoritzat parts de l’Oxford English Dictionary i del Webster’s.

♦ Michèle Dassa et Christine Kosmopoulos, “JournalBase – Une étude comparative internationale des bases de données des revues scientifiques en sciences humaines et sociales (SHS)”Cybergeo (25 Juny 2009). Aquest article presenta una taula comparativa de les revistes d’humanitats i ciències socials incloses al Web of Science i a Scopus (els gegants de la indexació i d’anàlisi de citacions d’articles de revistes acadèmiques), així com a  les llistes de l’European Reference Index for Humanities (ERIH) i de l’Agence d’évaluation de la recherche et de l’enseignement supérieur (AERES).

‘Top 100 Language Blogs 2009’: Una convocatòria que vol designar els 100 millors blocs de llengua. Si més no, us pot servir per descobrir nous blocs.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en blogs, diccionaris i enciclopèdies, Lingüística i llengües, Revistes i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s