I Setmana Internacional de l’Accés Obert a la Universitat de Barcelona

I Setmana Internacional de l’Accés Obert

Seguint la iniciativa del 2008 amb el dia de l’accés obert Open Access Day, enguany, del 19 al 23 d’octubre se celebra la I Setmana Internacional de l’Accés Obert Open Access Week i de nou l’Oficina de Difusió del Coneixement se suma a la celebració adoptant el lema “Obre el teu coneixement i comparteix-lo” per donar a conèixer què és l’accés obert.

Si l’any anterior es va publicar des de l’Oficina de Difusió del Coneixement (ODC) una guia sobre l’accés obert, aquest any s’ha editat un punt de llibre, i amb la col·laboració de les biblioteques del CRAI, s’ha muntat un programa de xerrades sobre les eines a l’abast dels investigadors per obrir i compartir el coneixement científic, com són els repositoris o les revistes en accés obert.

El principal acte de la setmana tindrà lloc dimecres 21 al migdia a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona amb el títol de ‘La difusió de la recerca en accés obert’. L’acte serà presentat per la vicerectora de Política Científica, Dra. Teresa Anguera, i la delegada del rector com a coordinadora dels Sistemes d’ Informació i Documentació, Dra. Carina Rey.

Hi haurà dues conferències: ‘Què significa dipositar la teva tesi al TDX? Procediment i conseqüències de fer-ho’, a càrrec d’Ignasi Labastida, responsable de la Oficina de difusió del Coneixement del CRAI UB, i ‘El portal de revistes RACO’, a càrrec de Judit Casals, responsable de la unitat de Projectes del CRAI UB. Entremig es farà el lliurament dels certificats de les tesis 6.000 i 7.000 i de les tres tesis més consultades en el dipòsit TDX durant el curs acadèmic 2008-09 per part de Jaume Casals, president del CBUC, Lluís Anglada, director tècnic del CBUC, i Miquel Huguet en representació del CESCA.

Els altres actes programats són:

Dimarts 20 d’octubre, 13:00
Biblioteca de Biologia – Aula S2
Revistes en accés obert: El cas de BioMed Central
Rosa Zaborras i Manel Ibáñez

Dijous 22 d’octubre, 10:30
Biblioteca de Física i Química, Aula d’Informàtica
ArXiV: 18 anys compartint el coneixement científic en obert
Dr. José Ignacio Latorre, Departament d’Estructura i Constituents de la Matèria

Dijous 22 d’octubre, 10:30
Facultat de Medicina – Casanova, Aula 11
Revistes en accés obert: El cas de BioMed Central
Rosa Zaborras i Manel Ibáñez

Esperem que aquesta setmana serveixi per acostar l’accés obert a la comunitat científica i que tots puguem gaudir del coneixement científic sense restriccions.

[De la notícia del CRAI]

animated6

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Recursos electrònics, Revistes, Tesis i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s