Càmera i acció!

Que la Biblioteca de Lletres és fotogènica ho demostren les fotos del nostre àlbum. Les diverses sales tenen ambients ben diferents depenent de l’any en la que van ser reformades: podríem parlar des de positivisme estètic dels anys 30 fins al “neobizantí” que encara decora alguna de les sales. No és estrany doncs que ens demanin algunes de les sales per a espots, rodatges (curts i llargmetratges), entrevistes televisives, etc. De fet, ja us havíem parlat d’alguns rodatges anteriors.

Aquests últims dies hem rebut tres propostes i fa poc es va fer la primera filmació: un espot publicitari per a un conegut banc que obre seu a Polònia.

El guió de l’espot es senzill: una noia busca informació en uns llibres sobre els seus orígens polonesos en una biblioteca del seu país, obre uns atles i somnia amb un futur millor. L’escenari és una biblioteca “d’allò més Harry Potter”, tota plena de cartells en polonès i envoltada d’un fumerol misteriós.

En temps real les 8 hores de rodatge seran finalment 1 minut de projecció en els mitjans de comunicació polonesos, 50 persones d’equip i un moviment frenètic per enllestir la feina en el temps pactat. Al final, en 20 minuts el munt de ferralla i instruments que arrossega un rodatge ha estat recollit i, oh tranquil·litat, la biblioteca no ha patit cap mal. Perquè es pateix. Lletres és una biblioteca del segle XIX i el mobiliari, les parets, els terres no estan acostumats a tot aquest moviment i tot aquest pes. Que perquè ho fem si patim? Perquè s’ingressen un diners que ens han de servir per continuar mantenint-la viva, atractiva i, si pot ser, una mica millor del que és ara. De fet, per això treballem cada dia. Benvinguts els rodatges, els patrocinadors i els mecenes, doncs!

Josep Turiel

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Biblioteques i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Càmera i acció!

 1. Puigmalet ha dit:

  Un apunt signat! Alguna cosa s’està movent a cal Bloc de Lletres…

  Ser del XIX és el vostre encant. Jo m’estimo el XIX com cap altre segle, lexicogràficament parlant.

  Algun dia esperem veure el resultat de la filmació, Josep.

  • blocdelletres ha dit:

   No és el primer apunt signat al bloc, ni esperem que sigui l’últim. Signem aquells articles més personals o els d’informacions concretes del responsable de la biblioteca, com en aquest cas.

   Ens agrada l’encant del s.XIX i intentem ser al mateix temps una biblioteca del segle XXI, cosa que no sempre és fàcil…

 2. josep ha dit:

  No, gens fàcil, Blocdelletres. És més aviat una aventura de risc. La filmació?. Demanem còpies a les productores sempre que es fa alguna, però no ens fan gaire cas i acabem trobant l’spot a internet.

 3. baldufa ha dit:

  Aquesta biblioteca té un encant especial 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s