La Biblioteca Cervantes a Europeana – Nou facsímil de Reserva – Eureca!

Us reproduïm aquestes notícies d’interès publicades la setmana passada al web del CRAI:

La Biblioteca Digital Miguel de Cervantes a Europeana

El dia 17 de setembre de 2009, la UB va signar un conveni de col·laboració (vegeu notícia) per donar visibilitat i accés obert a una part del nostre fons històric que en virtut d’aquest, es pot trobar digitalitzat a la Biblioteca Digital Miguel de Cervantes.

Des del mes de desembre de 2009 aquest fons es pot consultar també des de la Biblioteca Multimedia Europeana, que és una iniciativa que pretén oferir accés obert al patrimoni cultural i científic d’Europa a través d’un portal interdisciplinar, així com recolzar la digitalizació del patrimoni cultural i científic europeu. Europeana té també una versió en català, feta per la Biblioteca de Catalunya, a proposta d’aquest organisme europeu. [Notícia completa]

Publicat un facsímil d’una obra de la Biblioteca de Reserva en format CD-ROM

Apareix publicada en edició facsímil una obra de la Biblioteca de Reserva en format CD-ROM.

Es tracta de l’obra de Francesco Sacchini, De ratione libros cum profectu legendi libellus… en la seva quarta edició publicada a Bordeus per Simon Mellangius el 1618.

L’obra és un tractat de l’època sobre la lectura, mostrant la supeditació de les arts de la lectura del Sis-cents a la tradició educativa i retòrica anterior. L’estudi introductori és a cura d’Iveta Nakládalová de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’edició facsímil en CD-ROM ha estat publicada a Madrid i també la podeu trobar a la Biblioteca de Reserva.

Posada en funcionament d’Eureca! Recol·lector de col·leccions digitals de Catalunya

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya posa en funcionament el cercador Eureca!Enllaç Unificat a Recursos Electrònics de Catalunya-, per facilitar l’accés als fons digitals catalans.

Eureca! és un recol·lector de les col·lecions digitals de Catalunya d’interès cultural i científic i té com a objectiu principal facilitar la difusió del patrimoni digital de Catalunya i augmentar la visibilitat de les col·leccions. A hores d’ara permet l’accés conjunt a més de 170.000 documents digitalitzats (llibres, fotografies, mapes o cartells) per diverses institucions catalanes. [Notícia completa]

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Biblioteques, Recursos web i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s