Manuscrits de la Biblioteca Laurenciana

La Biblioteca Medicea Laurenziana de Florència conserva entre el seu fons exemplars únics i de gran importància patrimonial. La importància d’aquest fons rau, en paraules seves, en una “elecció conscient que ha privilegiat per sobre de la quantitat, l’antiguitat, el valor filològic i la bellesa de les peces individuals”.

Ara podem examinar al moment algunes d’aquestes peces mitjançant el projecte de digitalització del fons Plutei, que conserva els manuscrits de la col·lecció privada de la família Medici. El projecte preveu la digitalització del conjunt dels seus 3.900 manuscrits.

De moment ja està obert el mòdul de cerca pels 1.655 digitalitzats fins ara. Es preveu que el projecte estigui enllestit pel desembre de 2010. En aquest enllaç hi trobareu informació sobre el contingut i l’origen del fons Plutei i del riquíssim fons de la Biblioteca Laurenciana.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Biblioteques, Lingüística i llengües, Literatura, Llibres electrònics i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s