Nous recursos a la guia general

La Guia General i de Referència és una guia complementària a les guies temàtiques on hi trobareu enllaços a recursos i obres de referència generals, com ara catàlegs de biblioteques, diccionaris i enciclopèdies, dipòsits digitals, etc. Els següents són els darrers recursos afegits:

Biblioteca de Catalunya. Inventari de fons reproduïts de publicacions en sèrie a Catalunya:

«L’Inventari de Premsa catalana dóna notícia dels diaris i revistes catalanes que les biblioteques, arxius i altres centres de documentació han digitalitzat o microfilmat. L’objectiu és dotar les distintes entitats d’un instrument d’ajut en el seguiment dels plans de preservació de les revistes i dels diaris que custodien. L’inventari facilita la cooperació a l’hora d’obtenir còpies i estalvia la duplicitat en la digitalització d’originals; permet també un coneixement de les publicacions catalanes que es troben en hemeroteques digitals i ajuda a elaborar propostes per a l’accés obert.

La base de dades s’actualitza anualment a partir de la informació que els diferents centres d’informació trameten a l’Hemeroteca de la Biblioteca de Catalunya.»

Biblioteca Digital Hispánica. Documents digitalitzats de la Biblioteca Nacional:

«Documentos digitalizados cuya tipología abarca desde monografías impresas, hasta manuscritos, dibujos, folletos, carteles, grabados, atlas, mapas o planos. Para facilitar a los usuarios una exploración rápida y cómoda de todos los documentos, se ha procedido a definir colecciones, bien aplicando un criterio temático (Obras maestras, Independencia Americana, etc.), bien atendiendo al tipo documental (carteles, grabados, cartografía, etc.).»

Catálogo Colectivo de Bibliotecas de Museos. Red de Bibliotecas de Museos Estatales (BIMUS).

El catàleg col·lectiu de les biblioteques de la xarxa estatal de biblioteques de museus. BIMUS comptarà amb una biblioteca digital que donarà accés als fons digitalitzats per les diferents institucions, així com a recursos electrònics d’interès comú com a bases de dades – de sumaris o al text complet -, revistes electròniques, repositoris institucionals i altres recursos d’Internet .

OAIster-WorldCat:

Recull de registres de recursos digitals de col·leccions d’arxius oberts a tot el món, actualment amb més de 23 milions de registres.
Més informació: http://www.oclc.org/oaister/

La Guia general i de referència a Delicious. Què és Delicious?

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades, Recursos web, Referència i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s