Lexicalist: demografia de l’anglès americà a la xarxa

Aquest diccionari demogràfic d’anglès dels Estats Units es basa en l’anàlisi dels mitjans de comunicació social a Internet: entrades a blogs, notícies i xarxes com ara Twitter i partint d’aquesta base, traça un mapa dels Estats Units d’acord amb el que la gent està dient.

Per cada terme hi surten els resultats amb les gràfiques corresponents per edat, lloc i gènere, acompanyat dels termes relacionats. Hi ha un apartat anomenat “Collections”, on podem veure resultats per temes, com per exemple aquest sobre programes de televisió populars.

Lexicalist ha estat desenvolupat per David Bamman, investigador en lingüística computacional i processament del llenguatge natural a la Universitat Tufts. En una entrada al blog Language log, ell mateix explica aquest projecte:

«The goal of the Lexicalist project is to develop a dictionary that depicts, in real time, the changing demographics of English in the United States, a dictionary that supplements the fundamental meaning of a word or phrase with the current cultural backdrop that’s informing its use today.»

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en diccionaris i enciclopèdies, El Recurs de la setmana, Lingüística i llengües, Recursos web i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Lexicalist: demografia de l’anglès americà a la xarxa

  1. Joan ha dit:

    fascinant plantejament. aviam si algun dia hi arribem

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s