Literatura japonesa en traducció

La literatura japonesa té d’un bon aliat a l’hora de promoure’s a l’exterior: el Japanese Literature Publishing Project (JLPP) és una iniciativa que es va endegar el 2002 per promoure la literatura japonesa a l’estranger i que manté un programa de traduccions a l’alemany, l’anglès, el francès i el rus.

Apart de recolzar aquestes traduccions, el JLPP les distribueix entre biblioteques seleccionades de diferents països per facilitar que aquestes obres siguin conegudes per un públic més extens. D’aquest programa rebem actualment a la Biblioteca de Lletres traduccions en anglès i francès. Vegeu-ne uns exemples.

Els criteris d’inclusió que es van seguir per elaborar la primera llista del programa van ser els següents:

Principalment obres de ficció publicades en japonès des del començament de l’era Meiji (1868) en endavant, però amb èmfasi en les obres publicades després de la Segona Guerra Mundial; no més d’una obra per cada autor, amb la finalitat de donar a conèixer a l’estranger com més escriptors com sigui possible; obres amb una sòlida reputació entre els lectors japonesos i que per la seva qualitat i continguts poguessin assolir una bona reputació també entre els lectors a l’estranger.

Si us interessa conèixer millor la literatura japonesa, doneu-hi un cop d’ull a la  secció corresponent de la biblioteca i hi trobareu, apart de les que provenen d’aquest donatiu en anglès i francès, altres obres d’autors japonesos en castellà i català.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Literatura japonesa en traducció

  1. Retroenllaç: Tweets that mention Literatura japonesa en traducció « Bloc de Lletres -- Topsy.com

  2. Traductor ha dit:

    Molt interessant, compartire l’enllaç amb els meus companys. Gràcies per la informació.
    Salutacions
    Sergi
    ´Agencia de traducció

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s