Col·leccions subscrites

Segurament si passeu habitualment per Lletres haureu vist que entre les novetats habituals hi ha molts títols publicats a la ciutat de Barcelona.

La Biblioteca de Lletres va exercir durant molt de temps la funció de Biblioteca Pública i Provincial, atès que no existia un altre centre que tingués aquesta missió. Què volia dir això? Entre altres coses, que rebíem el Dipòsit Legal (DL) que havia de garantir l’accés a la producció editorial de la província.

Actualment la Biblioteca de Catalunya rep el dipòsit legal, donat que continua sense haver una Biblioteca Pública i Provincial a Barcelona…

Aspecte de la sala de consulta durant els anys 80 quan encara es rebia el DL

Des del moment que deixem de rebre el material procedent del dipòsit legal, un munt de col·leccions que es mantenien per aquest concepte van quedar ‘orfes’. Per aquest motiu es va decidir fer una tria de les col·leccions més significatives, tenint en compte totes les filologies a les que donem suport, i proposar-ne la subscripció per tal de poder mantenir-les, assegurant els nivells de qualitat i varietat que oferia la nostra biblioteca.

Era i és una aposta per la continuïtat d’aquestes col·leccions (històriques), però també una aposta per la lectura i per l’esbarjo, donat que tres quartes parts de les gairebé 40 col·leccions subscrites són novel·la i poesia.
Algunes d’aquestes col·leccions subscrites són: El Balancí (Edicions 62), Empúries narrativa (Editorial Empúries), Biblioteca mínima (Quaderns Crema), A tot vent (Proa), Cuadernos del Acantilado, Narrativa (Acantilado), Narrativas hispánicas (Anagrama), Ancora y Delfín (Destino), Poesia dels Quaderns Crema, Bernat Metge (La Fundació BM), Andanzas (Tusquets), Panorama de narrativas (Anagrama), Marginales (Tusquets), Narrativa (Salamandra), Biblioteca breve (Seix Barral), Autores españoles e iberoamericanos (Planeta), Poesía (Lumen), Les Ales esteses (La Magrana), Alba clásica, etc.

No hi són totes, però cobreixen una bona part d’aquesta herència editorial barcelonina que ens cal conservar i difondre.

Esther Acereda

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s