Corpus des Troubadours

Aquesta tarda, a la Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans, Vicenç Beltran (Università degli Studi di Roma “La Sapienza” – Universitat de Barcelona – IEC) i Tomàs Martínez Romero (Universitat Jaume I – IEC) presenten el projecte Corpus des Troubadours (IEC-UAI), en el marc del Simposi internacional Humanitats a la xarxa: món medieval.

Tal i com es pot llegir a la presentació d’aquest projecte fundat i dirigit per Ramon Aramon i Serra, el Corpus des Trobadours va ser un encàrrec que l’IEC va rebre de mans de la Union Académique Internationale en la seva 82ena Assemblea.

Des dels seus orígens, l’objectiu principal del projecte ha estat la promoció i publicació d’estudis i d’edicions rigoroses de l’obra dels trobadors, i per tal d’aconseguir-ho es va fundar col·lecció “Corpus des Troubadours”.

En el marc dels dels estudis literaris actuals es constata la voluntat de “posar en primer lloc la importància dels trobadors en la història europea i fomentar els estudis sobre el seu impacte i la seva recepció, tan adients amb les perspectives dels estudis literaris actuals. Per això, un nou eix de les nostres recerques serà l’anàlisi de l’empremta trobadoresca sobre la tradició cultural europea, i dedicarem una atenció singular als trobadors catalans i a la tradició literària occitana a Catalunya, un país tan lligat, des dels seus orígens, a la cultura occitana.”

Mitjançant el web els editors posen a disposició dels investigadors i els lectors interessats, “totes aquelles edicions encara vigents o útils per al treball filològic de les quals puguem obtenir els permisos corresponents.”

El CRAI de la UB s’hi troba entre les biblioteques que hi col·laboren en aquest projecte, juntament amb la Biblioteca de Catalunya i la Biblioteca Nacional de França, a més d’altres institucions.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Corpus des Troubadours

  1. Retroenllaç: Digitalització de l’obra completa de Santiago Rusiñol | Bloc de Lletres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s