Les Converses filològiques de Pompeu Fabra a la xarxa

L’Institut d’Estudis Catalans ha posat disponible a la xarxa les Les Converses filològiques de Pompeu Fabra, corresponents al volum 7 de les Obres completes (a cura de Jordi Mir i Joan Solà). En la seva edició han participat professionals vinculats al Departament de Filologia Catalana de la UB.

Converses filològiques
Resum de l’editor:

Les Converses filològiques de Fabra són 915 textos breus, la major part dels quals van aparèixer al diari La Publicitat al llarg dels anys vint. Aquest és el primer cop que es recullen totes. Malgrat que tenen un to divulgatiu i que s’adreçaven a públic de tota mena, Pompeu Fabra hi tractava amb molta finesa qüestions sobre la llengua, que van des d’aspectes fonètics fins a sintàctics, passant per qüestions lèxiques. El volum s’ha editat a cura de Joaquim Rafel i està enriquit amb l’aportació de Josep Murgades, que hi inclou tot un aparell de notes, que documenten totes les remissions i al·lusions de Fabra a escriptors i personatges de l’època. Per altra part, el volum disposa d’un índex exhaustiu.

Via: LoCEL

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Lingüística i llengües, Llibres electrònics i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Les Converses filològiques de Pompeu Fabra a la xarxa

  1. Retroenllaç: Cent anys de la Secció Filològica de l’IEC | Bloc de Lletres

  2. Retroenllaç: Digitalització de l’obra completa de Santiago Rusiñol | Bloc de Lletres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s