Nou servei de sumaris electrònics a través de la plataforma Dialnet

De les Notícies del CRAI de la UB:

Dialnet (Difusión de Alertas en la Red) és un projecte de cooperació que integra diferents recursos i serveis documentals, principalment de l’àmbit hispà, amb una clara aposta per a l’accés lliure i gratuït, sumant-se al moviment Open Access. Actualment la seva base de dades inclou sumaris de gairebé 6.000 revistes, articles d’obres col.lectives, tesis doctorals, documents de treball-prepublicacions, llibres i ressenyes bibliogràfiques.

El Projecte es va iniciar l’any 2001 a la Universidad de la Rioja, i en aquests moments hi participen biblioteques universitàries, especialitzades i públiques de l’àmbit espanyol i hispanoamericà.

Des del mes de maig de 2011 el CRAI de la UB, juntament amb altres institucions membres del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC), participa en aquest projecte aportant els sumaris de les revistes que des de 1998 fins a 2011 formaven la Base de Dades de Sumaris Electrònics (BDSE). Amb l’aportació dels sumaris de la BDSE, Dialnet veu incrementats en un 20% els seus títols disponibles.

Com a institució col.laboradora de Dialnet, els membres de la UB es poden subscriure al servei d’alertes, així com accedir a altres opcions i serveis que representen un valor afegit com poden ser: seleccionar articles a partir de les recerques realitzades o exportar documents seleccionats al gestor bibliogràfic propi i / o enviar-los al compte de correu electrònic.

Per fer-ho, cal registrar-se en el lloc web de Dialnet, consignant-hi el correu electrònic institucional i escollint com a vincle la Universitat de Barcelona.

També s’ha activat el botó Botó sfx que es visualitzarà a la pàgina dels articles que no estiguin disponibles a text complet des de la plataforma Dialnet. Amb aquesta opció podreu veure’n la disponibilitat al CRAI UB.

Podeu accedir a la base de dades de Dialnet des del Web del CRAI > Recursos d’informació > Sumaris electrònics a Dialnet.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Avisos de la biblioteca, Lingüística i llengües, Literatura, Recursos web, Revistes i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s