Novetats de Google al cercador i a l’Acadèmic

1. Cercador Google: El signe + ja no funciona a les cerques del Google

Un tip de trucs, el blog de la unitat d’Assessorament Lingüístic i Terminologia dels Serveis Lingüístics de la UB, ens explica com fer ara una cerca exacta a Google i menciona la nova eina Verbatim, que de moment ja es pot activar des de la interfície en anglès del cercador:

Fa unes setmanes que l’operador + ja no es pot utilitzar per indicar al Google que volem fer una cerca exacta, tal com vam explicar en l’apunt «Cerques avançades amb el Google: cerca exacta». Ara cal usar sempre cometes, tant si es tracta d’una expressió amb més d’una paraula, com si es tracta d’una paraula sola o d’un conjunt de paraules que volem amb la forma exacta però en qualsevol ordre.

Així, si abans volíeu trobar textos que continguessin els mots cargol, carbassa i escarbat amb aquesta forma gràfica exacta, però en qualsevol ordre, podíeu fer precedir cada mot amb el signe + (+cargol +carbassa +escarbat). Ara només ho podreu fer escrivint entre cometes cada mot ("cargol" "carbassa" "escarbat").

No obstant això, el Google està treballant en una eina nova per  a la cerca exacta, anomenada Verbatim, que a hores d’ara només és operativa amb la interfície del Google en anglès, però que esperem que ben aviat serà operativa per a altres llengües. Us en mantindrem informats.

2. Google Acadèmic: Google Scholar Citations Open To All

El Google Scholar Citations incrementa la visibilitat dels autors i facilita el seguiment de les citacions dels seus articles a Google Acadèmic. Ara es pot optar per crear un perfil públic que apareixerà als resultats quan s’hi cerqui pel nom de l’autor. Aquest perfil verificat conté gràfiques, càlcul d’índexs de citacions i una llista dels articles citats amb l’enllaç als documents que el citen.

Així ho resumeix Google en la seva invitació a provar el nou servei:

  • Track citations to your publications: Check who is citing your publications. Graph your citations over time. Compute citation metrics.
  • View publications by colleagues: Keep up with their work. See their citation metrics.
  • Appear in Google Scholar search results: Create a public profile that can appear in Google Scholar when someone searches for your name.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Recursos web i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s