Charles Dickens

Imatge - DickensAvui es  compleixen dos-cents anys del naixement de Charles Dickens (1812-1870). Per celebrar-ho s’han organitzat tot tipus d’actes, que podeu consultar a la web oficial del bicentenari: Dickens2012.org. Ens podem fer una idea dels actes i escrits d’homenatge a la xarxa via Twitter, amb l’etiqueta #Dickens2012.

És un bon moment per triar un llibre de Dickens, no us sembla? Només cal que en trieu un del nostre catàleg. Cal destacar que tenim un bon grapat d’edicions del segle XIX i de principis del XX, tant edicions originals en anglès com traduccions al castellà i al català.

Per a l’estudi de l’autor i la seva obra, teniu a l’abast una gran quantitat de monografies, des dels més clàssics: Dickens, d’André Maurois,  Tres maestros : Balzac, Dickens, Dostoiewski, d’Stefan Zweig o el Charles Dickens de G.K. Chesterton, fins els estudis més recents, com aquest Oxford reader’s companion to Dickens, disponible en versió electrònica.

Per anar fent boca, mireu-vos el magnífic documental de la BBC Dickens on Film, que es planteja la pregunta de per què la seva obra ha inspirat tantes adaptacions a la pantalla; és un documental fet a partir de multitud d’imatges d’arxiu.

It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness, it was the epoch of belief, it was the epoch of incredulity, it was the season of Light, it was the season of Darkness, it was the spring of hope, it was the winter of despair, we had everything before us, we had nothing before us, we were all going direct to heaven, we were all going direct the other way – in short, the period was so far like the present period, that some of its noisiest authorities insisted on its being received, for good or for evil, in the superlative degree of comparison only.

Charles Dickens, A Tale of Two Cities.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Charles Dickens

  1. Retroenllaç: Mostra bibliogràfica de Charles Dickens | Bloc de Lletres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s