Joe Orton Online

Joe Orton Online és un web dedicat al dramaturg anglès Joe Orton (1933 — 1967) autor d’una curta carrera literària que es va acabar sobtadament en morir assassinat a mans del seu amant Kenneth Halliwell als 34 anys. Potser alguns de vosaltres coneixeu el personatge arrel de la pel·lícula biogràfica Prick Up Your Ears, dirigida per Stephen Frears i amb guió d’Alan Bennett, protagonitzada per Gary Oldman (com a Joe Orton), Alfred Molina i Vanessa Redgrave.

Al web hi trobareu informació biogràfica i bibliogràfica, textos, enllaços… i moltes imatges. Precisament a la galeria d’imatges es poden veure algunes cobertes de llibres que pertanyien a la biblioteca pública de Islington i que van ser desfigurades expressament per Joe Orton i Kenneth Halliwell. Curiosament, van ser condemnats per aquests fets a sis mesos de presó el 1962.

Poc s’ho devien imaginar llavors que anys després, el museu d’història local d’Islington organitzaria una exposició amb les cobertes que encara es conserven, juntament amb altre material per reflectir-hi la vida de la parella en aquest barri londinenc: Malicious Damage: The life and crimes of Joe Orton and Kenneth Halliwell.

This site explores the life and times of the man who made religion, sex and death outrageously funny.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Biblioteques, Literatura, Recursos web i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s