Philip Roth, Premi Príncep d’Astúries de les Lletres 2012

El novel·lista nord-americà Philip Roth, nascut el 1933 a Newark (New Jersey) va ser premiat ahir amb el Premi Príncep d’Astúries de les Lletres.

Aquest prolífic autor, es donà a conèixer amb Goodbye Columbus, (1959), narracions centrades en la vida dels jueus als Estats Units, amb la que va guanyar el 1960 el National Book Award. El 1998 obtingué el premi Pulitzer amb American Pastoral (1997) i el 2001 va rebre el guardó més alt que concedeix l’Acadèmia Nord-Americana de les Arts i de les Lletres, la Medalla d’Or de Narrativa, atorgada cada sis anys a la totalitat d’una obra. Entre molts altres guardons, també ha rebut el Man Booker International Prize 2011.

A la biblioteca tenim força llibres de Philip Roth, i un bon grapat d’aquests en la seva llengua original, l’anglès. Algunes de les seves obres han estat adaptades al cinema: Goodbye, Columbus; Portnoy’s Complaint; The Human Stain; i The Dying Animal (Elegy), aquesta darrera dirigida per Isabel Coixet.

L’acta del jurat:

La obra narrativa de Philip Roth forma parte de la gran novelística estadounidense, en la tradición de Dos Passos, Scott Fitzgerald, Hemingway, Faulkner, Bellow o Malamud. Personajes, hechos, tramas conforman una compleja visión de la realidad contemporánea que se debate entre la razón y los sentimientos, como el signo de los tiempos y el desasosiego del presente. Posee una calidad literaria que se muestra en una escritura fluida e incisiva.

  • Enllaç recomanat: Trobareu la seva biografia, una guia de recerca, enllaços i molt més, a la Philip Roth Society.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura, Premis literaris i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s