Nou fons d’àrab incorporat a catàleg

Els estudiants, investigadors i els interessats en la llengua àrab, i especialment, en la història de la ciència, potser ja hauran notat un increment de la bibliografia disponible al catàleg sobre aquests temes. Aquest augment es deu a la incorporació al CRAI Biblioteca de Lletres de fons bibliogràfic de la Secció d’Àrab del Departament de Semítiques.

Des de que es va decidir, anys enrere, unificar l’antiga Biblioteca General i de Referència amb les diferents biblioteques de Filologia (el resultat és l’actual CRAI Biblioteca de Lletres) es va tenir clar que s’havien de fer més visibles i accessibles tots els fons que es trobaven en els diferents departaments i seccions de la casa, un objectiu que finalment haurem assolit amb la incorporació del fons d’Àrab.

El procés per incorporar aquesta bibliografia es va iniciar el passat mes de juliol i ens plau comunicar-vos que ja s’ha catalogat una part significativa i molt especialitzada d’aquest fons, en concret la part corresponent a la història de ciència, un fons que quedarà disponible per consulta interna a la Secció d’Àrab (identificat amb el topogràfic: ‘ÀRAB’ ).

La resta -fins a uns 17.000 volums inventariats- s’ubicaran, un cop catalogats i classificats, entre el fons de la Biblioteca de Lletres segons la seva temàtica. La llengua àrab constitueix aproximadament un 15% del total d’aquesta col·lecció, a més del farsi, l’urdú, maltès,
sànscrit…, i d’entre els llibres més antics, hi predominen les publicacions del S.XIX.

Una altra novetat important al respecte és la introducció (en fase de prova) de l’alfabet àrab al catàleg. Vegeu-ho en acció en aquest exemple: http://cataleg.ub.edu/record=b2056118~S1*cat . Us mantindrem informats!

enllaç al catàleg

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en catàlegs, Lingüística i llengües, Literatura i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Nou fons d’àrab incorporat a catàleg

  1. Retroenllaç: Novetats bibliogràfiques | Bloc de Lletres

  2. Retroenllaç: Les biblioteques dels arabistes Leonor Martínez i Juan Vernet a Lletres | Bloc de Lletres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s