El Fons de separates Antoni Vilanova

vilanova_BNUs informem que s’ha incorporat al Dipòsit Digital de la UB, l’Inventari de les separates del Fons Antoni Vilanova.

Amb aquest inventari és volen fer més fàcilment localitzables i accessibles aquests petits documents de gran valor científic. La col·lecció està formada per les separates que el professor Vilanova va anar recopilant al llarg de la seva trajectòria professional, i moltes d’elles hi porten una dedicatòria. També s’hi troben articles de la seva pròpia producció científica.

La totalitat del Fons Antoni Vilanova consta de més 22.000 volums i va ser cedit a la UB mitjançant un conveni l’any 2005.

«Antoni Vilanova (1923-2008) va ser deixeble de Martí de Riquer i professor, entre molts d’altres, de Pere Gimferrer. Es va doctorar a la Universitat de Madrid amb la tesi Las fuentes y los temas del Polifemo de Góngora, dirigida per Dámaso Alonso. Professor de la UB durant gairebé mig segle, des del 1946 fins al 1994, va exercir també el seu mestratge literari com a crític a Destino ¿on va coincidir amb Néstor Luján i Joan Perucho, dels quals va esdevenir gran amic¿ i dirigint i assessorant diverses col·leccions literàries. Així mateix, va exercir com a secretari perpetu del premi Nadal i jurat de múltiples premis literaris; els seus últims anys van ser especialment prolífics, amb la publicació de La crisis española de fin de siglo y la generación del 98 (Publicacions i edicions de la UB, 1999), Nueva lectura de La Regenta de Clarín (Anagrama, 2001), Emili Vilanova i el seu temps (Quaderns Crema, 2001), Auge y supervivencia de una cultura prohibida: literatura catalana de posguerra, (Destino, 2005).»

[Extret de la notícia publicada a Comunicacions UB.]

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Biblioteques, Literatura i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s