Inauguració de la mostra “Pere Miquel Carbonell i els llibres (col·lecció del CRAI Biblioteca de Reserva)”

Blog de Fons Antic

El CRAI Biblioteca de Reserva conserva una nodrida col·lecció de llibres procedents de la biblioteca de Pere Miquel Carbonell que, amb motiu de la celebració de la jornada de recerca “Pere Miquel Carbonell i el seu temps (1434-1517)”, organitzada pel Departament de Filologia Llatina de la Universitat de Barcelona, vol mostrar al públic.

La formen un total de vint-i-dues obres: divuit incunables, tres manuscrits i un imprès del 1503. El CRAI Biblioteca de Reserva és la institució que conserva un nombre major de llibres pertanyents a qui va ser arxiver dels reis Joan II i Ferran II de Catalunya i Aragó, cal·lígraf, notari, humanista i autor de les Cròniques d’Espanya, també presents a l’exposició.

Entre els volums impresos el segle XV destaquen tres edicions prínceps, les comèdies de Plaute sortides de les premses de Joan de Colònia i Wendelí d’Espira, a Venècia, el 1472, les Històries d’Heròdot

View original post 278 more words

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s