El Pati de Mr. Bennett

Pati-Curtis-BennettEls que coneixeu bé el CRAI Biblioteca de Lletres haureu vist que des del fons de les sales del quart al sisè pis del dipòsit es veu un petit pati interior. No és massa gran i la claraboia no hi deixa entrar massa llum, és cert.  Si no l’heu vist mai us direm que el pati és una estranya barreja que podríem definir com a neogòtica amb una gran escala que condueix als pisos superiors del nostre laberíntic edifici. Al mig, un gran test amb plantes i el terra ple de pedres de riu, palets de riera. Fins ara el coneixíem entre nosaltres com el pati de pedres. Ara, i des de fa només una setmana, es diu oficialment Pati Curtis Bennett.

Us hem parlat diferents cops en aquest blog de Mr. Bennett: sobre la seva biblioteca privada, petita i especialitzada en el món antic i en literatura nord-americana, els fons en anglès que va seleccionar personalment per completar els títols ja existents a la biblioteca, i que ha estat un bon ‘mecenes’ que durant molt anys ens ha lliurat una important quantitat de diners per millorar les nostres col·leccions. A canvi, només ens ha demanat tenir el seu grapat de revistes preferides sempre a punt (sobre novetats editorials anglosaxones, crítica literària, Grècia i el món antic, estudis bíblics, etc.).

Durant molt anys Mr. Bennett es posava a llegir dia rere dia en una part de taula reservada sempre al seu nom, davant el finestral del quart pis del dipòsit, amb la vista diària de les pedres, les plantes i l’escala del pati. Per això li hem posat el seu nom. Es un racó familiar. És una forma de mantenir viva aquesta relació, donat que ja fa uns anys que l’edat no li permet passar-se les tardes a la biblioteca, i ara alguns de nosaltres li portem a domicili les seves lectures preferides.

Pati Curtis Bennet - 6e pis

Aquest humil homenatge és la nostra manera de dir-li: once more, thank you Mr. Bennett!

Josep Turiel

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Avisos de la biblioteca i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a El Pati de Mr. Bennett

 1. M Teresa Vernet ha dit:

  Tot i que no em puc considerar usuària habitual de la biblioteca de Lletres en particular, sí que em considero usuària i beneficiària de les biblioteques en general. Es per això que em reconec (i envejo) en aquesta persona que ha fet de l’estada a la biblioteca una part de la seva rutina vital. I perque “es de bien nacido el ser agradecido” no puc per menys que felicitar-vos per la idea que heu tingut de guardar la memòria de qui ha demostrat tant d’afecte per la (vostra) biblioteca. Felicitats!

 2. Anònim ha dit:

  M. Teresa, creu-me, ens felicitem tots. Ja no es tracta, com bé pots imaginar-te, de que sigui el nostre mecenes oficial, voliem caliu. I ens va semblar una bona idea. A ell humilment també. I a tu gràcies pel comentari, de debò. Ja saps on som. JT

 3. Em sumo a la felicitació de la sra. Vernet. Històries com aquesta confirmen que les biblioteques físiques no poden desaparèixer, perquè no són un magatzem de llibres, sinó un lloc ple d’humanitat i calidesa.

 4. blocdelletres ha dit:

  I càlids són també els vostres missatges. Gràcies!

 5. No ho havia pogut llegir fins avui però, m’ha encantat! Afegiu una felicitació més per la idea.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s