Coneixeu el programa “Register & Read” de JSTOR?

Tot sovint ens pregunteu a la biblioteca com és que no podeu accedir a algun article que heu trobat per exemple a la plataforma JSTOR, així que us farem alguns aclariments al respecte i de passada us parlarem sobre programa “Register & Read” de JSTOR.

Primerament, heu de tenir present que per consultar els recursos electrònics des de fora de la UB heu d’haver configurat abans el navegador seguint aquestes instruccions. Aquest pot ser un dels motius pels quals no podeu accedir a l’article.

D’altra banda, és possible que l’article que us interessa sigui d’una revista o d’una data en concret que no estigui inclosa al paquet de la subscripció de la UB. Llavors convindria comprovar si hi tenim accés mitjançant algun altre distribuïdor que no sigui JSTOR o si disposem de la publicació en paper a la biblioteca. En ambdós casos cal que consulteu el catàleg del CRAI de la UB per confirmar-ho.

És en el cas que no hi tinguem accés per subscripció que el programa “Register & Read” us por ser de molta utilitat. “Register & Read” ens permet llegir articles en línia d’un subconjunt d’aproximadament 1.200 revistes de JSTOR, amb la única condició que ens obrim un compte personal a la plataforma. Un cop creat el compte ja podrem afegir l’article en qüestió a la nostra prestatgeria virtual (MyJSTOR “shelf”) i podrem veure el contingut de l’article en forma d’imatges de pàgines de text complet.

El límit d’aquesta prestatgeria virtual és de tres articles simultanis com a màxim, que podran ser-hi tot el temps que ho desitgem, però que hauran de romandre a la prestatgeria un mínim de 14 dies abans de poder ser retirats i reemplaçats amb un nou article.

Distingireu els articles inclosos en aquest programa amb la icona “READ ONLINE, FREE” com podeu veure a l’exemple següent:

R&R by JSTOR

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en El Recurs de la setmana, Lingüística i llengües, Literatura, Recursos web, Referència i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s