Els millors webs de referència gratuïts de 2014

Els següents llocs figuren a la llista dels millors webs de referència gratuïts de 2014 que anualment publiquen els bibliotecaris nord-americans de la secció de referència (RUSA) de l’American Library Association (ALA):

Encyclopedia Iranica, www.iranicaonline.org

“The Encyclopædia Iranica is a comprehensive research tool dedicated to the study of Iranian civilization in the Middle East, the Caucasus, Central Asia, and the Indian subcontinent.” Articles detallats i amb extensa bibliografia per facilitar l’estudi de tots els aspectes de la cultura i la història iraniana.

Vocabulary.com/Dictionary, www.vocabulary.com/dictionary

A més de les funcions d’un diccionari tradicional, aquest portal incorpora eines pràctiques i divertides per a l’aprenentatge de l’anglès, com ara les llistes de vocabulari confeccionades a partir de llibres, pel·lícules, discursos, cançons, etc. La cerca avançada és molt completa, i les definicions aporten sinònims, exemples d’ús, àudio… Si es crea un compte personal, ofereixen eines de suport extra.

What Should I Read Next? http://whatshouldireadnext.com/

Senzill web de recomanacions de llibres. Si simplement es vol una recomanació ràpida, només cal entrar-hi un títol i obtindrem una llista amb algunes propostes. Per obtenir resultats més pertinents, cal donar el correu electrònic i d’aquesta manera podrem introduir la nostra llista de llibres favorits que anirem actualitzant en posteriors visites. D’aquesta manera es contribueix a engrandir la seva base de dades i per tant se suposa que les recomanacions seran més encertades.

Whichbook, http://www.openingthebook.com/whichbook/

Una altra eina per obtenir recomanacions de lectures, en aquest cas basant-se en una varietat de factors com ara l’estat d’ànim, sentiments, trama, tipus de personatge principal, facilitat de lectura, etc. Permet la creació i consulta de llistes. Connecta els títols amb catàlegs de biblioteques públiques del Regne Unit i facilita l’enllaç per comprar del llibre.

 

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Lingüística i llengües, Literatura, Recursos web, Referència i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s