Exposició virtual: La publicitat a les col·leccions literàries de començaments del segle XX

BesoySi us agrada el món de la publicitat gràfica amb un punt vintage, us encantarà l’exposició virtual que han preparat per aquest Sant Jordi els companys de la secció d’Hispàniques, Esther Acereda i Gabriel Tomàs. Es tracta d’un recull d’imatges d’anuncis publicitaris extrets d’un grapat de col·leccions literàries espanyoles de principis del segle XX.

Entreu-hi i navegueu per les diferents seccions temàtiques; segur que restareu atrapats per l’estil d’aquests anuncis, el seu esperit pràctic i la candidesa que en alguns casos desprenen:

Exposició virtual: La publicitat a les col·leccions literàries de començaments del segle XX

«Aquesta tria pretén oferir una imatge el més variada possible del tipus de publicitat que s’incloïa en aquesta mena de publicacions, la qual cosa ens pot ajudar a identificar les tècniques publicitàries emprades a l’època, així com el tipus de públic a qui anava adreçada. L’exposició s’organitza en quatre blocs que engloben els productes, serveis o establiments segons l’activitat econòmica a la qual pertanyien: (1) Cosmètica i Higiene, (2) Tecnologia i Progrés, (3) Licors i Tabacs, (4) Medicaments i Fàrmacs. A més, hem afegit un apartat dedicat a (5) les  pàgines multiproductes, i un altre que recull (6) la publicitat de la pròpia activitat literària de l’editorial.»

 Bona diada de Sant Jordi!

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Literatura i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s