Donació de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En el marc de la col·laboració pròpia entre institucions compromeses amb l’alta cultura, la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona ha fet la donació d’un important fons documental al CRAI Biblioteca de Lletres de la UB. En concret, es tracta d’una col·lecció multidisciplinar, en la qual destaquen sobretot els llibres de temàtica humanística, amb un nombrós repertori d’obres relacionades amb la cultura i la literatura neogregues, on abunden les obres de creació dels grans escriptors hel·lens contemporanis: Konstantinos Kavafis, Odisseas Elitis, Iorgos Seferis, Yanis Ritsos, Apostolos Sachinis, Stratis Tsirkas, etc. tal i com ells les van pensar i escriure, o sigui, en la llengua grega original. Sens dubte, una esplèndida aportació que forneix i enforteix la presència de la cultura hel·lènica entre les filologies que formen gran part del nostre fons acadèmic.

Es d’agrair que una institució com la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, amb tants lligams acadèmics i personals amb la nostra universitat, hagi fet efectiu el desig de compartir una part del seu fons amb nosaltres, per tal de posar-lo a l’abast de tots els membres de la nostra comunitat universitària.

Tots els documents d’aquest donatiu excepcional estan essent catalogats i incorporats al catàleg de la nostra biblioteca, on apareixen amb la nota pública de “Donació: Reial Acadèmia de Bones Lletres”, per a aquells documents d’humanitats en general; i de “Donació: Institut d’Estudis Neohel·lènics i Bizantins. Reial Acadèmia de Bones Lletres”, per a aquells altres relacionats més específicament amb la llengua i la cultura hel·lenes.

Us hem preparat a Pinterest una tria de títols de les dues col·leccions del donatiu. Entreu-hi:

Tauler de Pinterest - Tria de títols

Donació Institut d’Estudis Neohel·lènics i Bizantins

Tauler de Pinterest - tria de títols

Donació de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Literatura i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Donació de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona

  1. santiago ha dit:

    una molt bona donació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s