Les traduccions de l’obra de Walt Whitman a la Setmana de Poesia de Barcelona

poesiaBCN

Avui comença Setmana de la Poesia de Barcelona sota el lema Poesia Total! amb moltes propostes interessants. Consulteu el programa del festival i no us perdeu la festa. Podeu seguir el festival a twitter amb l’etiqueta #SetmanaPoesia15.

Ens crida l’atenció, per exemple, la proposta de dijous al voltant de la figura del poeta nord-americà Walt Whitman i de les traduccions antològiques fetes fins ara de la seva obra, de la mà de Jaume C. Pons Alorda, autor de la traducció completa en llengua catalana de Fulles d’herba.

Fulles leaves of grassEnllaços: Obra de Walt Whitman i bibliografia crítica que podeu trobar al CRAI de la UB @crai_ub.

Del programa de l’acte Whitmaníacs! (dijous, 14, 21.30 h)

La recent traducció completa i definitiva en llengua catalana del monumental Fulles d’herba de Walt Whitman, a càrrec de Jaume C. Pons Alorda, ha estat un èxit que, en menys d’un any, ha donat peu a sis edicions i més de cinquanta recitals arreu dels Països Catalans.
L’eufòria whitmaníaca s’ha fet notar entre el nombrós públic lector i la crítica, rendits a l’evidència que, finalment, ha arribat a la nostra cultura una obra mestra de la literatura universal. Per celebrar-ho, Pons Alorda farà un repàs de les traduccions antològiques fetes fins ara (Cebrià Montoliu, Agustí Bartra, Miquel Desclot, Lluís Roda, D. Sam Abrams…) i oferirà un tast de la seva.
Al final, els autors més whitmanians i whitmaníacs de la literatura catalana (Andreu Subirats, Pau Gener, Lluís Calvo i Dolors Miquel) llegiran una acurada selecció de versos del bard nord-americà i l’acompanyaran amb una lectura de poemes propis que hi dialoguin. És una oportunitat única per gaudir d’un clàssic excepcional al costat d’alguns dels versos més poderosos de la literatura.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats culturals, Literatura i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s