Exposició: ‘Finestres de Paper. Els llibres tenen el seu destí’

Art Públic i el CRAI Biblioteca de Lletres us conviden a la inauguració de l’exposició ‘Finestres de Paper. Els llibres tenen el seu destí’.

Finestres de paper

LA FINESTRA DE PAPER
Els llibres tenen el seu destí
1997-2015

CRAI Biblioteca de Lletres (24 Agost -30 Setembre 2015, 8.30-20.30h)
Inauguració: 16 de juny, 19,30 h

Aquesta exposició es pot resumir amb la coneguda reflexió de Mallarmé que tot quant hi ha al món existeix per anar a parar a un llibre. Una publicació la qual ja no és considerada només un contenidor d’informació, sinó una obra artística amb el seu propi significat, és a dir un generador de continguts. Des dels anys seixanta, els creadors estan modificant constantment la forma visual dels llibres, la seva concepció. Molts d’ells han estat transformats en espais d’experimentació conceptual, verbal i material atemptant contra el que algunes institucions polítiques legitimen el que és (o no és) art. El múltiple democràtic accessible a tots i en qualsevol lloc es contraposa a l’original liberal. La reproducció, la seriació, la còpia, la fotocòpia, el multiplicat s’enfronta a l’original únic mitjançant la combinació de diferents llenguatges i sistemes de comunicació.

La nostra finestra de paper es nodreix de llibres il·lustrats, revistes, catàlegs d’artista, múltiples, objectes, peces visuals amb peces úniques o sèries numerades de gravats o publicacions. Totes elles amb un ús creatiu de la tipografia i el disseny, i canals de distribució alternatius i minoritaris. Són treballs en els quals participen diferents mitjans i col·laboradors com a artistes, dissenyadors o editors, una col·lectivitat que suma les *aportacions individuals per donar lloc a múltiples únics democràtics que es vengen del dictat de la paraula i del seu sistema de poder.

Lluís Torrens

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats culturals, Exposicions, Literatura i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s