Els millors webs de referència gratuïts 2015

Sempre resulta interessant consultar la llista dels millors webs de referència gratuïts de l’any que publica la secció de referència (RUSA) de l’American Library Association, seleccionats segons uns criteris de qualitat, profunditat, usabilitat, utilitat dels continguts i autoritat del productor. Destaquem aquests:

Open Culture: The Best Free Cultural & Educational Media on the Web

Com el seu nom indica, Open Culture és un portal que recull material cultural i educatiu disponible lliurement a la xarxa. Es pot cercar el material amb el cercador, per categories i per les seccions fixes: audiollibres, cursos en línia, MOOCs, pel·lícules, aprenentatge d’idiomes, llibres de text i llibres electrònics. Amb el seu blog duen a terme una gran tasca de curació de continguts culturals. Se’ls pot seguir a Twitter i Facebook.

openculture

AFI Catalog of Feature films

És una base de dades de l’American Film Institut que proporciona informació sobre llargmetratges produïts als EUA o finançats per empreses de producció nord-americanes, de 1893 a 2011.

afi catalog

WikiArt: Visual Art Encyclopedia (nova versió en beta: http://beta.wikiart.org/en/)

El projecte com a objectiu aconseguir ser un repositori de referència complet i ben estructurat d’imatges d’art que cobreixi tota la història de l’art, fins als artistes més actuals. Tant es recullen imatges en el domini públic com de protegides per drets d’autor (amb l’avís legal corresponent per cada cas).

wikiart

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades, catàlegs, Recursos web, Referència i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s