Quatre grans catàlegs de biblioteques

WorldCat

worldcatEs pot afirmar sens dubte que el WorldCat és el catàleg de biblioteques més gran que existeix, amb més de 2 bilions de registres de milers de biblioteques d’arreu del món. A banda de llibres, revistes i material audiovisual, s’hi poden cercar articles de revista i altres objectes digitals.

Amb aquest catàleg es pot saber la localització d’un document, descobrir altres edicions i/o traduccions, obtenir citacions dels documents en els estils més comuns, o deixar-hi valoracions dels llibres i deixar-hi ressenyes.

KVK – Karlsruhe Virtual Catalog

KVK búsqueda de pantallaEl KVK – Karlsruhe Virtual Catalog és un meta cercador que busca llibres, revistes i altres tipus de documents als principals catàlegs col·lectius i de biblioteques nacionals, catàlegs de llibres en venda i a biblioteques digitals.

Mitjançant el seu formulari podem marcar i desmarcar les seccions o catàlegs on volem que busqui. El resultat ens mostrarà una llista amb les referències trobades en cada catàleg, amb la possibilitat de connectar-hi i resseguir la cerca en una biblioteca en concret.

Rebiun

rebiun1El catàleg Rebiun reuneix el fons de les biblioteques membres de la xarxa de biblioteques de l’àmbit universitari espanyol (la nostra entre elles), el CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques) i altres institucions associades, fent possible la consulta a més de 15 milions de registres bibliogràfics amb les seves corresponents ubicacions.

Permet limitar la cerca a una localització o als subcatàlegs de revistes i de fons antic, així com aplicar-hi filtres per data, llengua, país o format.

CCUC

CCUCEl  Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) incorpora els fons de les biblioteques membres del CSUC i d’altres biblioteques associades, donant accés a més de 5 milions de títols i més de 10 milions de documents físics.

Els usuaris del CRAI de la UB podem demanar-hi llibres en préstec mitjançant el préstec consorciat (PUC) i també còpies d’articles i altres documents, en aquest cas mitjançant el servei de préstec interbibliotecari.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Biblioteques, Recursos web, Referència i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Quatre grans catàlegs de biblioteques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s