Quina versió d’un article es pot autoarxivar al repositori institucional de la UB?

Durant l’any 2017 el personal docent i investigador de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona ha publicat un total de 117 articles en revistes científiques, dels quals s’ha autoarxivat (el procés de dipositar-los en el repositori institucional) prop d’un 10 %.

Depenent de la revista on s’ha publicat es podrien haver autoarxivat al repositori, la versió publicada, el postprint (versió revisada) o el preprint (versió preliminar) d’un alt percentatge d’aquests articles.

Hi ha nombroses revistes de les que ha publicat el PDI que tot i que no permeten autoarxivar la versió publicada, ho permeten fer en la versió postprint, és a dir, la versió revisada, també coneguda com a manuscrit de l’autor. És la versió acceptada per la revista, però sense el format d’article publicat. Aquesta versió conté el text i les figures definitius i cal no confondre amb còpies d’autor ni per a ús educatiu.

 

 

La versió postprint pot no tenir format o paginació ni maquetació:

Tot i que menys habitualment, algunes revistes només permeten publicar la versió preprint, és a dir la versió preliminar, també anomenada versió presentada o lliurada.  És el primer text que s’ha enviat a la revista, sense cap revisió.

Per conèixer els passos que el PDI ha de dur a terme per per adjuntar els articles a l’aplicació Curricul@ del GREC podeu consultar la Guia “Publicació de la recerca en el Dipòsit Digital de la UB” on trobareu descrit tot el procés, o l’apartat del web del CRAI “Oferir accés públic mitjançant els repositoris: via verda”.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Recursos electrònics, Referència i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Quina versió d’un article es pot autoarxivar al repositori institucional de la UB?

  1. Anònim ha dit:

    Molt ben explicat! Moltes gràcies!

  2. Retroenllaç: Autors/investigadors: què cal saber abans de publicar els articles a les xarxes acadèmiques | Bloc de Lletres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s