l’Année philologique consultable a la plataforma de Brepols

Des de principis d’octubre Brepols publishers ha esdevingut l’únic editor i distribuïdor, tant en paper com en línia, de l’Année philologique, l’obra principal  de la Société Internationale de Bibliographie Classique. Així doncs la versió en línia a partir d’ara serà consultable des de la plataforma de Brepols Publishers Online que inclou també altres bases de dades com la Library of Latin Texts, International Medieval Bibliography, Database of Latin Dictionaries, etc.

L’Année philologique, publicada per la Société Internationale de Bibliographie Classique, és una base de dades bibliogràfica especialitzada d’obres acadèmiques relacionades amb tots els aspectes de les civilitzacions grega i romana. La versió en línia conté tots el volums publicats incloent els índexs anuals començant pel volum 1  publicat el 1928.

Aquesta obra de referència dona cobertura a una gran varietat de matèries, incloent literatura grega i romana, història, art, arqueologia, filosofia, religió, mitologia, música, ciència i especialitats acadèmiques com numismàtica, papirologia i epigrafia.  Els registres bibliogràfics contenen resums en llengües com l’anglès, alemany, castellà, francès o italià. Les referències dels llibres poden incloure sumaris i ressenyes.

L’Année philologique és una base de dades internacional, no tan sols quant a l’origen de les seves publicacions sinó també per la seva producció, amb equips de França, Alemanya, Itàlia, Espanya, Suïssa i els Estats Units, col·laborant per mantenir la base de dades actualitzada.

Característiques principals:

 • 860.000 entrades indexades.
 • Més de 1000 revistes indexades.
 • Entrades amb resums, cites de ressenyes per les monografies i sumaris pels volums editats.
 • Múltiples camps de cerca: autor, títol, any de publicació, matèries, etc.
 • Enllaços al text complet de llibres i articles.
 • Enllaços a textos i autors de la Library of Latin Texts.
 • Possibilitat d’exportar les cerques en diversos formats (EndNote, Zotero, RefWorks, MS Office Word).
 • Interfícies en diverses llengües, incloent-hi el castellà.
 • Pròximament, disposarà d’estudis bibliomètrics per autor, revista i matèries que permetrà als usuaris examinar al detall les darreres tendències en temes clàssics, així com les característiques de les revistes (informació sobre les matèries i les èpoques que abasten), així com dades sobre els autors.
 • Compatible amb OpenURL, facilitant l’enllaç directe al text complet.
 • Alertes per correu electrònic.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en El Recurs de la setmana, Lingüística i llengües, Literatura, Recursos electrònics, Referència i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s