Mostra bibliogràfica sobre Josep Palau i Fabre

En la recta final de l’Any Palau i Fabre, el CRAI Biblioteca de Lletres se suma, amb una mostra bibliogràfica, a la commemoració dels 100 anys del naixement del poeta, dramaturg, assagista, narrador, traductor, crític i expert en Picasso.

Josep Palau i Fabre (1917-2008) és autor d’obres com els Poemes de l’Alquimista (1952), els assaigs de Quaderns de l’Alquimista (1997), les obres teatrals Mots de ritual per a Electra (1955) i el cicle dedicat a Don Joan (1952-1957), o els contes aplegats al volum Contes de capçalera (1995) i s’ha destacat per la defensa de la tradició de la modernitat i de l’avantguarda en la cultura catalana. Reconegut internacionalment com a estudiós de Picasso, és autor d’una monumental biografia i estudi del pintor en quatre volums: Picasso vivant: 1881-1907, Picasso cubisme: 1907-1917, Picasso: dels ballets al drama: 1917-1926 i Picasso: del minotaure al Gernika: 1927-1939.

La mostra es pot veure, fins el 9 de maig, a les vitrines exteriors de la biblioteca. El llistat dels documents exposats es pot descarregar en aquest enllaç.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats culturals, Exposicions, Literatura i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s