Llistats de referències bibliogràfiques de Cercabib amb Mendeley

Mitjançant el gestor de bibliografia Mendeley es poden crear llistes de referències bibliogràfiques a partir dels resultats obtinguts de Cercabib. Aquests llistats poden ser, per exemple, de les obres d’un autor o dels llibres, revistes o tesis sobre una matèria.

Si ja tenim un compte a Mendeley (consulteu la pàgina d’informació del CRAI si voleu més informació), només necessitaríem tenir instal·lada al nostre navegador l’extensió Mendeley Web Importer, l’eina que ens permet desar referències mentre naveguem.

Un cop feta la cerca amb els resultats que volem llistar, activem el Mendeley Web Importer i anem desant les referències, marcant-hi la casella “All” per guardar-hi totes les referències de cada pàgina en un sol clic (“Save”), tal i com es pot veure a la imatge. Haurem de repetir el procés per cada pàgina de resultats.

Un cop desades totes les referències, obrim l’aplicació d’escriptori Mendeley Desktop, i sincronitzem l’aplicació (“Sync”) per tal que s’hi carreguin les noves referències. Es recomana revisar sempre les referències incorporades, especialment si s’han de publicar.

A l’hora de confeccionar el llistat, marcarem les referències que volem incloure i obrim la finestra d’opcions amb el botó dret del ratolí.

Tenim diferents opcions, segons el tipus de llistat que necessitem:

  1. Per crear una llista en format bibliogràfic en un fitxer de text, triarem l’opció “Copy As” –> “Formatted Citation”, i l’enganxem directament al document. Obtindrem la llista segons l’estil de citació triat:

2. Per crear el llistat en una taula d’Excel, triar “Export…” i desar el fitxer en format XML.

Un cop a Excel, cal inserir el fitxer des de la pestanya DADES, triant “Des d’importació de dades XML”. Un cop confirmades les opcions d’importació, ja obtindrem el llistat.

Si no coneixeu aquest gestor bibliogràfic i us interessa utilitzar-lo, oferim sessions de formació. Consulteu la programació en aquest enllaç.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Referència i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Llistats de referències bibliogràfiques de Cercabib amb Mendeley

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s