Mostra bibliogràfica: ‘Còmic en femení, autores i personatges’

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el CRAI Biblioteca de Lletres presenta la mostra bibliogràfica Còmic en femení: autores i personatges. Amb obres d’autores com Ana Penyas, distingida amb el Premi Nacional de Còmic 2018, o Rumiko Takahashi, guanyadora del gran premi del festival d’Angulema 2019, la mostra vol fer visible la contribució de les dones al món del còmic.

Tot i que el CRAI Biblioteca de Lletres no compta amb una col·lecció significativa de còmic, exposar aquestes obres ha estat possible gràcies a la col·laboració amb altres biblioteques. Agraïm especialment la participació de la Biblioteca Jaume Fuster, de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Barcelona. També aporten documents el CRAI Biblioteca de Belles Arts, diferents biblioteques del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya i col·leccionistes privats. Trobareu el llistat d’obres exposades a aquest arxiu excel.

Còmic en femení serveix de preàmbul a la jornada El gènere i la novel·la gràfica, que se celebrarà el 8 de març a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona. La jornada, organitzada pel Departament de Llengües i Literatures Modernes i Estudis Anglesos i per la Comissió d’Igualtat de Filologia (en col·laboració amb el grup emergent de recerca “Construint noves masculinitats: representacions culturals i transferències socials”) està concebuda com a una activitat oberta al públic, i especialment el públic jove; però també com a una aportació, des dels estudis literaris i de gènere, a les reivindicacions del 8 de març.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Activitats culturals, Exposicions i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s