Completa i comparteix el perfil d’ORCID ID

És molt recomanable que el personal investigador disposi d’un identificador ORCID iD.  La seva utilitat més directa és que proporciona un identificador digital únic i persistent que facilita la distinció inequívoca de la producció científica i evita confusions al voltant dels noms d’autor: noms comuns, canvis de cognom, diferents versions en la signatura dels treballs al llarg del temps, ús de diferents alfabets, etc.

Un altre dels seus avantatges és que crea una pàgina personal, a mode de currículum vitae digital, que podem editar i enllaçar amb diferents sistemes d’informació (bases de dades, sistemes de gestió de la recerca i de presentació de manuscrits per a la publicació, etc.).

Exemple: ORCID iD iconhttps://orcid.org/0000-0002-1825-0097

Per treure’n el màxim profit, no ens hem de limitar a crear el registre a la plataforma i obtenir l’identificador, sinó fer-hi el pas següent i completar el perfil, incorporar la nostra producció de recerca i connectar el registre amb bases de dades o serveis (Scopus, Crossref, Publons…) per obtenir l’atribució de l’autoria de publicacions o d’altres activitats de recerca.

A continuació, us oferim unes guies ràpides que us ajudaran a completar el perfil i a afegir-hi obres:

Un cop tinguem el registre complet, si incloem l’identificador ORCID a la nostra signatura del correu electrònic, als perfils de les xarxes i en altres documents o presentacions estarem donant visibilitat i facilitant l’accés a la nostra recerca.

Trobareu més informació sobre aquest tema a la pàgina del CRAI: Informació sobre els identificadors per a investigadors.

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Recursos web, Referència i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Completa i comparteix el perfil d’ORCID ID

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s