Noves adquisicions (octubre 2019)

Durant el mes d’octubre s’han incorporat 215 noves adquisicions al CRAI Biblioteca de Lletres. Podeu consultar-les al llistat complet del catàleg o bé a la selecció que hem fet a Pinterest.

Aquest més presentem com a novetat destacada el llibre Narrative reliability, racial conflicts and ideology in the modern novel, a càrrec de Marta Puxan-Oliva, professora del Departament de Llengües i Literatures Modernes i d’Estudis Anglesos:

«How does racial ideology contribute to the exploration of narrative voice? How does narrative (un)reliability help in the production and critique of racial ideologies? Through a refreshing comparative analysis of well-established novels by Joseph Conrad, William Faulkner, James Weldon Johnson, Albert Camus and Alejo Carpentier, this book explores the racial politics of literary form. Narrative Reliability, Racial Conflicts and Ideology in the Modern Novel contributes to the emergent attention in literary studies to the interrelation of form and politics, which has been underexplored in narrative theory and comparative racial studies. Bridging cultural, postcolonial, racial studies and narratology, this book brings context specificity and awareness to the production of ideological, ambivalent narrative texts that, through technical innovation in narrative reliability, deeply engage with extremely violent episodes of colonial origin in the United Kingdom, the United States, Algeria, and the French and Spanish Caribbean. In this manner, the book reformulates and expands the problem of narrative reliability and highlights the key uses and production of racial discourses so as to reveal the participation of experimental novels in early and mid-20th century racial conflicts, which function as test case to display a broad, new area of study in cultural and political narrative theory.»

Quant a blocdelletres

CRAI Biblioteca de Lletres - Universitat de Barcelona
Aquesta entrada s'ha publicat en Avisos de la biblioteca, Lingüística i llengües, Literatura i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s